Αισθητήρας ABS

Τι είναι ένας αισθητήρας ABS;

Ένας αισθητήρας ABS είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που βρίσκεται σε κάθε τροχό ενός οχήματος. Η κύρια λειτουργία του είναι να παρακολουθεί την ταχύτητα με την οποία περιστρέφεται κάθε τροχός και να στέλνει αυτές τις πληροφορίες στη μονάδα ελέγχου ABS.

Η μονάδα ελέγχου ABS χρησιμοποιεί στη συνέχεια αυτές τις πληροφορίες για να προσδιορίσει εάν οι τροχοί μπλοκάρουν κατά τη διάρκεια σκληρού φρεναρίσματος. Εάν διαπιστώσει ότι ένας ή περισσότεροι τροχοί μπλοκάρουν, θα προσαρμόσει αυτόματα την πίεση πέδησης για να αποτρέψει την ολίσθηση των τροχών. Αυτό βοηθά τον οδηγό να διατηρεί τον έλεγχο του οχήματος κατά τη διάρκεια έκτακτων φρεναρίσματος και μειώνει τον κίνδυνο ατυχημάτων στο δρόμο.

Πώς λειτουργεί ένας αισθητήρας ;

Ο αισθητήρας ABS λειτουργεί χρησιμοποιώντας ένα μαγνητικό πεδίο για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού σήματος. Αποτελείται από έναν οδοντωτό δακτύλιο ή τροχό αναστολέα, ο οποίος είναι τοποθετημένος στην πλήμνη του τροχού, και έναν αισθητήρα που είναι τοποθετημένος δίπλα στον δακτύλιο.

Καθώς ο τροχός περιστρέφεται, τα δόντια του τροχού αναστολέα περνούν από τον αισθητήρα, παράγοντας ένα ηλεκτρικό σήμα. Η συχνότητα αυτού του σήματος είναι ανάλογη της ταχύτητας με την οποία περιστρέφεται ο τροχός. Η μονάδα ελέγχου ABS χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να υπολογίσει την ταχύτητα κάθε τροχού και να τη συγκρίνει με την ταχύτητα των άλλων τροχών.

Εάν η μονάδα ελέγχου ABS ανιχνεύσει διαφορά στην ταχύτητα οποιουδήποτε από τους τροχούς, θα υποθέσει ότι ο τροχός μπλοκάρει και θα ενεργοποιήσει το σύστημα ABS για να αποτρέψει την ολίσθηση.

Αισθητήρας ABS

Γιατί είναι σημαντικός;

Ο αισθητήρας ABS αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του συστήματος ABS, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να κάνει το όχημά σας ασφαλέστερο στην οδήγηση. Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, το σύστημα ABS μπορεί να αποτρέψει την ολίσθηση και να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον έλεγχο του οχήματός σας, μειώνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων στο δρόμο.

Χωρίς τον αισθητήρα ABS, το σύστημα ABS δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σωστά και δεν θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από αυτό το χαρακτηριστικό ασφαλείας. Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι ο αισθητήρας ABS λειτουργεί σωστά, ελέγχοντάς τον τακτικά και αντικαθιστώντας τον εάν είναι απαραίτητο.

Επικοινωνήστε μαζί
μας για άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων
210 90 19 927

Φόρμα επικοινωνίας


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ