Εργαλεία συστήματος ανάφλεξης

Το σύστημα ανάφλεξης αποτελεί βασικό τμήμα του κινητήρα κάθε οχήματος. Είναι υπεύθυνο για την εκκίνηση του κινητήρα, την παροχή σπινθήρα για την ανάφλεξη του μίγματος καυσίμου-αέρα και τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας του κινητήρα. Χωρίς ένα σωστά λειτουργικό σύστημα ανάφλεξης, το αυτοκίνητό σας δεν θα εκκινεί ούτε θα λειτουργεί αποτελεσματικά.

Για να συντηρήσετε το σύστημα ανάφλεξης του οχήματός σας, χρειάζεστε ειδικά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαγνώσετε και να επισκευάσετε τυχόν προβλήματα.

Τα εργαλεία συστήματος ανάφλεξης είναι ένα σύνολο εξειδικευμένων εργαλείων που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν στη διάγνωση και την επισκευή ζητημάτων που σχετίζονται με το σύστημα ανάφλεξης. Αυτά τα εργαλεία είναι απαραίτητα για κάθε μηχανικό ή λάτρη του αυτοκινήτου, καθώς μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τα προβλήματα και να τα επισκευάσετε προτού προκαλέσουν σημαντική ζημιά στον κινητήρα του οχήματός σας.

Εργαλεία συστήματος ανάφλεξης

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα εργαλεία του συστήματος ανάφλεξης περιλαμβάνουν:

1. Δοκιμαστές ανάφλεξης – Αυτά τα εργαλεία χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της ισχύος του σπινθήρα του συστήματος ανάφλεξης. Μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε αν ο σπινθήρας είναι αρκετά ισχυρός για να αναφλέξει το μείγμα καυσίμου-αέρα ή αν χρειάζεται αντικατάσταση.

2. Υποδοχές μπουζί – Αυτές οι υποδοχές έχουν σχεδιαστεί για να εφαρμόζουν πάνω στο μπουζί και σας επιτρέπουν να το αφαιρείτε και να το αντικαθιστάτε εύκολα. Κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη για να ταιριάζουν σε διαφορετικούς τύπους μπουζί.

3. Μετρητής διακένου μπουζί – Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται για τη μέτρηση του διακένου μεταξύ των ηλεκτροδίων του μπουζί. Εξασφαλίζει ότι το διάκενο είναι σωστό, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή ανάφλεξη του μίγματος καυσίμου-αέρα από τον σπινθήρα.

4. Φως χρονισμού ανάφλεξης – Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται για τη μέτρηση του χρονισμού του συστήματος ανάφλεξης. Σας βοηθά να προσδιορίσετε αν ο χρονισμός είναι σωστός, πράγμα που είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του κινητήρα.

5. Δοκιμαστής πηνίου ανάφλεξης – Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του πρωτεύοντος και του δευτερεύοντος κυκλώματος του πηνίου ανάφλεξης. Σας βοηθά να προσδιορίσετε αν το πηνίο ανάφλεξης λειτουργεί σωστά ή αν χρειάζεται αντικατάσταση.

6. Κλειδί διανομέα – Αυτό το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να εφαρμόζει πάνω από τον διανομέα και σας επιτρέπει να τον αφαιρείτε και να τον αντικαθιστάτε εύκολα.

7. Κλειδί διακόπτη ανάφλεξης – Αυτό το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να εφαρμόζει πάνω από το διακόπτη ανάφλεξης και σας επιτρέπει να τον αφαιρείτε και να τον αντικαθιστάτε εύκολα.

Επικοινωνήστε μαζί
μας για άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων
210 90 19 927

Φόρμα επικοινωνίας


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ