Φλας

Τα φλας αυτοκινήτων είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό των σύγχρονων οχημάτων που εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς. Από την προειδοποίηση των οδηγών για πιθανούς κινδύνους έως την ένδειξη αλλαγής κατεύθυνσης,  έχουν γίνει ένας απαραίτητος μηχανισμός ασφαλείας στο δρόμο. Ο πιο συνηθισμένος τύπος είναι τα κινδύνου ή τα έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για τα φώτα που αναβοσβήνουν ταυτόχρονα και στις τέσσερις γωνίες του αυτοκινήτου, υποδεικνύοντας ότι ο οδηγός αντιμετωπίζει κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή ότι χρειάζεται βοήθεια.

Τα προειδοποιητικά φώτα κινδύνου ενεργοποιούνται συνήθως με το πάτημα ενός κουμπιού ή με το γύρισμα ενός διακόπτη στο ταμπλό. Χρησιμοποιούνται για να προειδοποιούν τους άλλους οδηγούς για έναν πιθανό κίνδυνο στο δρόμο, όπως ένα τροχαίο ατύχημα, ένα ακινητοποιημένο όχημα ή ένα κλείσιμο του δρόμου. Ένας άλλος τύπος είναι τα φλας ή οι ενδεικτικές λυχνίες. Πρόκειται για τα φώτα που αναβοσβήνουν στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, υποδεικνύοντας την αλλαγή κατεύθυνσης.

Φλας

Τα φλας στροφής χρησιμοποιούνται για να ενημερώνουν τους άλλους οδηγούς για την πρόθεση του οδηγού να στρίψει αριστερά ή δεξιά. Ενεργοποιούνται με το γύρισμα ενός μοχλού ή με το πάτημα ενός κουμπιού στη στήλη του τιμονιού. Τα φλας είναι σημαντικά για την πρόληψη ατυχημάτων που προκαλούνται από ξαφνικές αλλαγές λωρίδας ή στροφές. Επίσης δεν περιορίζονται μόνο στο εξωτερικό του οχήματος. Πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν και εσωτερικά φλας.

Αυτοί βρίσκονται συνήθως στο ταμπλό και χρησιμοποιούνται για να ειδοποιούν τον οδηγό για ένα πιθανό πρόβλημα με το αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, εάν η πίεση λαδιού του κινητήρα είναι πολύ χαμηλή, ένα εσωτερικό  θα ανάψει στο ταμπλό, υποδεικνύοντας ότι ο οδηγός πρέπει να ελέγξει αμέσως τη στάθμη λαδιού.

Εκτός από τα παραδοσιακά , υπάρχουν και πιο προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας που χρησιμοποιούν φώτα που αναβοσβήνουν για να ενισχύσουν την ασφάλεια του οδηγού. Για παράδειγμα, ορισμένα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με προσαρμοζόμενους προβολείς που χρησιμοποιούν αισθητήρες για την ανίχνευση της αντίθετης κυκλοφορίας και ρυθμίζουν ανάλογα τους προβολείς. Όταν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν ένα αντίθετα κινούμενο αυτοκίνητο, οι προβολείς αναβοσβήνουν γρήγορα για να προειδοποιήσουν τον οδηγό για το άλλο όχημα.

Κατηγορίες

Επικοινωνήστε μαζί
μας για άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων
210 90 19 927

Φόρμα επικοινωνίας


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

 

Φλας