Φίλτρο υδραυλικού τιμονιού

Το φίλτρο τιμονιού είναι μια μικρή συσκευή που εγκαθίσταται στο σύστημα τιμονιού ενός οχήματος. Η κύρια λειτουργία του είναι να φιλτράρει τους ρύπους και τα συντρίμμια από το υγρό του υδραυλικού τιμονιού. Το φίλτρο διασφαλίζει ότι το σύστημα υδραυλικού τιμονιού είναι καθαρό και απαλλαγμένο από σωματίδια που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο σύστημα.

Γιατί είναι σημαντικό ένα φίλτρο υδραυλικού τιμονιού; Το σύστημα υδραυλικού τιμονιού ενός οχήματος βρίσκεται υπό συνεχή πίεση, πράγμα που σημαίνει ότι είναι επιρρεπές στη φθορά. Με την πάροδο του χρόνου, το υγρό του υδραυλικού τιμονιού μπορεί να μολυνθεί με βρωμιά, συντρίμμια και άλλα σωματίδια. Εάν δεν ελεγχθούν, αυτοί οι ρύποι μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο σύστημα διεύθυνσης. Σε αυτό το σημείο έρχεται το φίλτρο του τιμονιού. Φιλτράροντας αυτούς τους ρύπους, το φίλτρο τιμονιού παρατείνει τη διάρκεια ζωής του συστήματος υδραυλικού τιμονιού.

Φίλτρο τιμονιού

Εξασφαλίζει επίσης την ομαλή λειτουργία του συστήματος διεύθυνσης, μειώνοντας τον κίνδυνο ζημιών και δαπανηρών επισκευών. Πώς λειτουργεί ένα φίλτρο τιμονιού; Το φίλτρο τιμονιού βρίσκεται συνήθως στην αντλία υδραυλικού τιμονιού ή στη δεξαμενή υδραυλικού τιμονιού. Καθώς το υγρό του υδραυλικού τιμονιού κυκλοφορεί στο σύστημα, περνάει μέσα από το φίλτρο. Το φίλτρο υδραυλικού τιμονιού παγιδεύει τυχόν ρύπους στο υγρό, εμποδίζοντάς τους να εισέλθουν στο σύστημα τιμονιού.

Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε το φίλτρο του τιμονιού; Όπως τα περισσότερα εξαρτήματα του οχήματος, έτσι και το φίλτρο του τιμονιού κάποια στιγμή θα φθαρεί και θα πρέπει να αντικατασταθεί. Συνιστάται να αντικαθιστάτε το φίλτρο τιμονιού κάθε 30.000 χιλιόμετρα ή όπως ορίζεται στο εγχειρίδιο χρήσης του οχήματός σας.

Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε σημάδια μόλυνσης στο υγρό του υδραυλικού τιμονιού, όπως οσμή καμένου ή αποχρωματισμένο υγρό, θα πρέπει να αντικαταστήσετε το φίλτρο αμέσως. Η αντικατάσταση του φίλτρου του τιμονιού είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να γίνει στο σπίτι ή από εξειδικευμένο μηχανικό. Περιλαμβάνει την αφαίρεση του παλιού φίλτρου και την τοποθέτηση ενός νέου. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα υψηλής ποιότητας φίλτρο που έχει σχεδιαστεί για τη συγκεκριμένη μάρκα και το μοντέλο του οχήματός σας.

Επικοινωνήστε μαζί
μας για άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων
210 90 19 927

Φόρμα επικοινωνίας


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ