Υγρά φρένων

Υγρά φρένων αυτοκινήτων: Φρεντικά Αυτοκινήτων: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε. Το υγρό φρένων είναι ένα υδραυλικό υγρό το οποίο είναι υπεύθυνο για τη μετάδοση της δύναμης από το πεντάλ του φρένου στις δαγκάνες των φρένων, οι οποίες στη συνέχεια ασκούν πίεση στα τακάκια των φρένων, σταματώντας το όχημα. Αποτελεί βασικό συστατικό του συστήματος πέδησης και χωρίς αυτό, τα φρένα δεν θα λειτουργούσαν.

Τύποι υγρών φρένων Υπάρχουν διάφοροι τύποι υγρού φρένων που διατίθενται στην αγορά. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι είναι οι DOT 3, DOT 4, DOT 5 και DOT 5. 1. Τα DOT 3 και DOT 4 είναι υγρά φρένων με βάση τη γλυκόλη, ενώ τα DOT 5 και DOT 5.1 είναι υγρά φρένων με βάση τη σιλικόνη. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό τύπο υγρού φρένων για το όχημά σας, καθώς η χρήση λανθασμένου τύπου μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο σύστημα πέδησης.

Υγρά φρένων

Υγρό φρένων DOT 3 Το υγρό φρένων DOT 3 είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο υγρό φρένων σε αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά. Έχει σημείο βρασμού 401°F και είναι συμβατό με τα περισσότερα συστήματα φρένων. Ωστόσο, είναι υγροσκοπικό, πράγμα που σημαίνει ότι απορροφά υγρασία από τον αέρα, μειώνοντας το σημείο βρασμού του με την πάροδο του χρόνου. Υγρό φρένων DOT 4 Το υγρό φρένων DOT 4 έχει υψηλότερο σημείο βρασμού από το DOT 3 στους 446°F. Είναι επίσης πιο ανθεκτικό στην απορρόφηση υγρασίας, γεγονός που το καθιστά καλύτερη επιλογή για οχήματα που χρησιμοποιούνται σε υγρά κλίματα. Το υγρό φρένων DOT 4 συνιστάται συνήθως για οχήματα υψηλών επιδόσεων.

Υγρό φρένων DOT 5 Το υγρό φρένων DOT 5 έχει βάση τη σιλικόνη και δεν απορροφά υγρασία όπως τα αντίστοιχα με βάση τη γλυκόλη. Έχει υψηλότερο σημείο βρασμού από τα DOT 3 και DOT 4, στους 500°F. Ωστόσο, δεν είναι συμβατό με τα περισσότερα συστήματα φρένων και συνήθως συνιστάται για συγκεκριμένα οχήματα, όπως στρατιωτικά οχήματα και hot rod. Υγρό φρένων DOT 5.1

Το υγρό φρένων DOT 5.1 είναι παρόμοιο με το DOT 4 όσον αφορά το σημείο βρασμού και την αντοχή στην υγρασία. Ωστόσο, είναι συμβατό με τα περισσότερα συστήματα φρένων και συνιστάται συνήθως για οχήματα που απαιτούν υγρό φρένων υψηλής απόδοσης. Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε το υγρό φρένων Το υγρό φρένων είναι βασικό συστατικό του συστήματος πέδησης και είναι ζωτικής σημασίας να διατηρείται σε καλή κατάσταση. Με την πάροδο του χρόνου, το υγρό φρένων μπορεί να μολυνθεί με υγρασία, η οποία μπορεί να μειώσει το σημείο βρασμού του και να επηρεάσει την απόδοσή του. Ως εκ τούτου, συνιστάται η αλλαγή του υγρού φρένων κάθε δύο χρόνια, ανεξάρτητα από τα χιλιόμετρα.

Σημάδια μολυσμένου υγρού φρένων – Υπάρχουν διάφορα σημάδια που υποδεικνύουν μολυσμένο υγρό φρένων. Το πιο συνηθισμένο σημάδι είναι ένα σπογγώδες ή μαλακό πεντάλ φρένων. Εάν το πεντάλ φρένων αισθάνεται λιγότερο ευαίσθητο ή φτάνει μέχρι το πάτωμα, μπορεί να είναι σημάδι μολυσμένου υγρού φρένων. Άλλα σημάδια περιλαμβάνουν οσμή καμένου από τα φρένα ή μείωση της συνολικής απόδοσης των φρένων.

Επικοινωνήστε μαζί
μας για άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων
210 90 19 927

Φόρμα επικοινωνίας


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ