Σύστημα Φρένων​

Το σύστημα φρένων ενός οχήματος είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Είναι υπεύθυνο για την επιβράδυνση και το σταμάτημα του οχήματος όταν χρειάζεται. Χωρίς ένα σωστά λειτουργικό σύστημα πέδησης, η οδήγηση θα ήταν απίστευτα επικίνδυνη και χαοτική.

Το σύστημα φρένων αποτελείται από διάφορα εξαρτήματα, όπως το πεντάλ φρένου, οι γραμμές φρένων, οι δαγκάνες φρένων, οι δίσκοι φρένων και τα τακάκια φρένων. Όταν ο οδηγός πατάει το πεντάλ του φρένου, ενεργοποιείται το υδραυλικό σύστημα που στέλνει υγρό φρένων μέσω των σωληνώσεων των φρένων στις δαγκάνες των φρένων. Στη συνέχεια, οι δαγκάνες των φρένων πιέζουν τα τακάκια των φρένων πάνω στους δίσκους των φρένων, δημιουργώντας τριβή που επιβραδύνει το όχημα.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι συστημάτων φρένων: τα ταμπούρα και τα δισκόφρενα. Τα φρένα τυμπάνων είναι παλαιότερα και λιγότερο διαδεδομένα από τα δισκόφρενα. Λειτουργούν χρησιμοποιώντας τακάκια φρένων που πιέζουν το εσωτερικό του τυμπάνου, δημιουργώντας τριβή που επιβραδύνει το όχημα. Τα δισκόφρενα, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιούν τακάκια φρένων που πιέζουν έναν επίπεδο δίσκο που είναι προσαρτημένος στον κόμβο του τροχού.

Σύστημα Φρένων​

Τα δισκόφρενα είναι πιο αποτελεσματικά και παρέχουν καλύτερη δύναμη φρεναρίσματος από τα ταμπούρα. Υπάρχουν επίσης δύο τύποι συστημάτων πέδησης: υδραυλικά και μηχανικά. Τα υδραυλικά συστήματα φρένων είναι τα πιο συνηθισμένα, καθώς χρησιμοποιούν υγρό φρένων για τη μετάδοση της δύναμης στις δαγκάνες των φρένων.\

Τα μηχανικά συστήματα φρένων, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιούν ένα καλώδιο για τη μετάδοση της δύναμης στις δαγκάνες των φρένων. Τα υδραυλικά συστήματα πέδησης είναι πιο αποτελεσματικά και παρέχουν καλύτερη δύναμη φρεναρίσματος από τα μηχανικά συστήματα πέδησης. Οι δίσκοι φρένων και τα τακάκια φρένων είναι σχεδιασμένα να φθείρονται με την πάροδο του χρόνου, καθώς δημιουργούν τριβή κάθε φορά που χρησιμοποιούνται τα φρένα.

Καθώς φθείρονται, πρέπει να αντικαθίστανται για να διατηρείται η αποτελεσματικότητα του συστήματος πέδησης. Είναι σημαντικό να επιθεωρούνται τακτικά τα τακάκια και οι δίσκοι φρένων για να διασφαλίζεται ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Εκτός από τις τακτικές επιθεωρήσεις, υπάρχουν διάφορα σημάδια που υποδεικνύουν ότι το σύστημα πέδησης μπορεί να χρειάζεται επισκευή.

Αυτά τα σημάδια περιλαμβάνουν θορύβους τριξίματος ή τριψίματος όταν τα φρένα ενεργοποιούνται, ένα μαλακό ή σπογγώδες πεντάλ φρένων, ένα πεντάλ φρένων που δονείται ή μια προειδοποιητική λυχνία στο ταμπλό. Εάν υπάρχει οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια, είναι σημαντικό να επιθεωρηθεί το σύστημα πέδησης από εξειδικευμένο μηχανικό.

Κατηγορίες

Επικοινωνήστε μαζί
μας για άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων
210 90 19 927

Φόρμα επικοινωνίας


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ