Ροδέλα ελατηρίου

Η ροδέλα ελατηρίου, είναι γνωστή ως διαιρούμενη ροδέλα ή ροδέλα κλειδώματος, είναι ένας μικρός, κυκλικός μεταλλικός δίσκος με μια σχισμή που έχει κοπεί σε αυτόν. Η σχισμή δημιουργεί ένα φαινόμενο που μοιάζει με ελατήριο όταν σφίγγεται η ροδέλα, το οποίο βοηθά στην αποτροπή χαλάρωσης του παξιμαδιού ή του μπουλονιού με την πάροδο του χρόνου.

Η ροδέλα ελατηρίου χρησιμοποιείται συνήθως σε εφαρμογές αυτοκινήτων, όπου οι κραδασμοί ή η κίνηση θα μπορούσαν να προκαλέσουν χαλάρωση βιδών ή παξιμαδιών. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται συχνά για τη στερέωση των τροχών ενός αυτοκινήτου, όπου η συνεχής περιστροφή και κίνηση μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση των παξιμαδιών με την πάροδο του χρόνου.

Η ροδέλα ελατηρίου διατίθεται σε διάφορα μεγέθη και υλικά, όπως ανοξείδωτο χάλυβα, ορείχαλκο και χαλκό. Διατίθενται επίσης σε διάφορα σχήματα, όπως τετράγωνο, ορθογώνιο και καμπύλο. Το σχήμα και το μέγεθος της ελατηριωτής ροδέλας που απαιτείται για μια συγκεκριμένη εφαρμογή εξαρτάται από το μέγεθος και τον τύπο του μπουλονιού ή του παξιμαδιού που χρησιμοποιείται.

Ροδέλα ελατηρίου

Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης ελατηριακών ροδελών είναι ότι είναι σχετικά φθηνές και εύκολες στην εγκατάσταση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με άλλους τύπους ροδέλας ή στη θέση τους, ανάλογα με την εφαρμογή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ελατηριωτές ροδέλες δεν είναι πάντα απαραίτητες ή κατάλληλες για κάθε εφαρμογή.

Στην πραγματικότητα, ορισμένοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι μπορούν στην πραγματικότητα να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό σε ορισμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, εάν μια ροδέλα ελατηρίου χρησιμοποιηθεί σε ένα μπουλόνι που έχει ήδη τεντωθεί, θα μπορούσε να προκαλέσει το σπάσιμο ή την πρόωρη αστοχία του μπουλονιού.

Επικοινωνήστε μαζί
μας για άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων
210 90 19 927

Φόρμα επικοινωνίας


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ