Λάμπες ταμπλό

Λάμπες ταμπλό αυτοκινήτου: Σας έχει τύχει ποτέ να οδηγείτε στο δρόμο και ξαφνικά να παρατηρήσετε μια προειδοποιητική λυχνία στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας; Μπορεί να είναι μια νευρική εμπειρία, ειδικά αν δεν είστε σίγουροι τι σημαίνει η λάμπα. Οι Λάμπες ταμπλό αποτελούν σημαντικό μέρος των συστημάτων προειδοποίησης του αυτοκινήτου σας και μπορούν να σας προειδοποιήσουν για πιθανά προβλήματα πριν αυτά γίνουν σημαντικά.

 

1. Λάμπα ελέγχου κινητήρα Η λάμπα ελέγχου κινητήρα είναι μία από τις πιο συνηθισμένες λυχνίες του ταμπλό που θα δείτε. Μπορεί να σημαίνει μια ποικιλία πραγμάτων, από μια χαλαρή τάπα βενζίνης μέχρι ένα πιο σοβαρό πρόβλημα με τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων ή το σύστημα εκπομπών ρύπων. Εάν η λάμπα ανάψει, είναι σημαντικό να ελέγξετε το αυτοκίνητό σας από έναν μηχανικό το συντομότερο δυνατό. Η αγνόηση της λάμπας μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές και δαπανηρές επισκευές στην πορεία.

2. Φωτεινή ένδειξη μπαταρίας Η λάμπα μπαταρίας είναι μια άλλη σημαντική λυχνία του ταμπλό. Συνήθως μοιάζει με μια μπαταρία με ένα σύμβολο συν και ένα σύμβολο μείον. Εάν η λάμπα ανάψει, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα φόρτισης του αυτοκινήτου σας. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα με την μπαταρία, τον εναλλάκτη ή άλλα εξαρτήματα. Εάν η λάμπα ανάψει ενώ οδηγείτε, απενεργοποιήστε όλα τα περιττά ηλεκτρικά εξαρτήματα (όπως το ραδιόφωνο ή τον κλιματισμό) και κατευθυνθείτε σε έναν μηχανικό το συντομότερο δυνατό.

Λάμπες ταμπλό

3. Φωτεινή ένδειξη πίεσης λαδιού Η λάμπα πίεσης λαδιού μοιάζει με ένα δοχείο λαδιού με μια σταγόνα λαδιού να στάζει από το στόμιο. Εάν ανάψει αυτή η λυχνία, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με την πίεση λαδιού του αυτοκινήτου σας. Η χαμηλή πίεση λαδιού μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του κινητήρα και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως. Σταματήστε σε ένα ασφαλές σημείο και σβήστε το αυτοκίνητό σας. Ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού σας και προσθέστε λάδι, εάν είναι απαραίτητο. Εάν η λυχνία παραμένει αναμμένη, μην συνεχίσετε να οδηγείτε. Βάλτε το αυτοκίνητό σας να ρυμουλκηθεί σε μηχανικό.

4. Προειδοποιητική λάμπα συστήματος πέδησης. Η προειδοποιητική λάμπα συστήματος φρένων μοιάζει με κύκλο με θαυμαστικό στο κέντρο. Εάν ανάψει αυτή η λάμπα, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα φρένων του αυτοκινήτου σας. Αυτό μπορεί να είναι χαμηλή στάθμη υγρού φρένων ή πρόβλημα με τα τακάκια ή τους ρότορες των φρένων σας. Εάν η λάμπα ανάψει ενώ οδηγείτε, είναι σημαντικό να επιβραδύνετε και να σταματήσετε σε ασφαλές σημείο το συντομότερο δυνατό. Ελέγξτε το αυτοκίνητό σας από μηχανικό πριν οδηγήσετε ξανά.

5. Προειδοποιητική λάμπα αερόσακου Η προειδοποιητική λάμπα του αερόσακου μοιάζει με ένα άτομο που κάθεται σε ένα κάθισμα με έναν κύκλο μπροστά του. Εάν ανάψει αυτή η λυχνία, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα αερόσακων του αυτοκινήτου σας. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα με τους αισθητήρες του αερόσακου ή με τη μονάδα του αερόσακου. Εάν ανάψει η λάμπα, ελέγξτε το αυτοκίνητό σας από έναν μηχανικό το συντομότερο δυνατό.

Επικοινωνήστε μαζί
μας για άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων
210 90 19 927

Φόρμα επικοινωνίας


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ