Αισθητήρες πίεσης ελαστικών

Πώς λειτουργούν λοιπόν οι αισθητήρες πίεσης ελαστικών; Οι αισθητήρες εγκαθίστανται συνήθως στο εσωτερικό του τροχού και χρησιμοποιούν τεχνολογία αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (RFID) για να επικοινωνούν με το σύστημα υπολογιστή του οχήματος. Όταν η πίεση των ελαστικών πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο, ο αισθητήρας στέλνει σήμα στον υπολογιστή, ο οποίος στη συνέχεια ειδοποιεί τον οδηγό μέσω μιας προειδοποιητικής λυχνίας στο ταμπλό.

Υπάρχουν δύο τύποι αισθητήρων πίεσης ελαστικών: άμεσοι και έμμεσοι. Οι άμεσοι αισθητήρες TPMS εγκαθίστανται στο εσωτερικό του ελαστικού και μετρούν την πραγματική πίεση κάθε ελαστικού. Οι έμμεσοι αισθητήρες TPMS, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιούν το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος φρένων (ABS) του οχήματος για την παρακολούθηση της πίεσης των ελαστικών μετρώντας την ταχύτητα περιστροφής κάθε ελαστικού. Ενώ οι άμεσοι αισθητήρες TPMS είναι ακριβέστεροι, οι έμμεσοι αισθητήρες είναι λιγότερο ακριβοί και ευκολότεροι στην εγκατάσταση.

Αισθητήρες πίεσης ελαστικών

Επομένως, γιατί θα πρέπει να επενδύσετε σε αισθητήρες πίεσης ελαστικών για το όχημά σας; Πρώτα απ’ όλα, μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της αποδοτικότητας των καυσίμων. Όταν τα ελαστικά είναι σωστά φουσκωμένα, κυλούν πιο εύκολα, πράγμα που σημαίνει ότι το αυτοκίνητό σας δεν χρειάζεται να δουλέψει τόσο σκληρά για να κινηθεί προς τα εμπρός. Αυτό μεταφράζεται σε καλύτερη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

Εκτός από τη βελτίωση της απόδοσης καυσίμου, οι αισθητήρες πίεσης ελαστικών μπορούν επίσης να συμβάλουν στην παράταση της διάρκειας ζωής των ελαστικών σας. Όταν τα ελαστικά έχουν χαμηλή πίεση αέρα, φθείρονται ανομοιόμορφα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ταχύτερη φθορά τους. Διατηρώντας τα ελαστικά σας σωστά φουσκωμένα, μπορείτε να βοηθήσετε να διασφαλίσετε ότι θα διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τέλος, και ίσως το πιο σημαντικό, οι αισθητήρες πίεσης ελαστικών μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια στο δρόμο. Όταν τα ελαστικά είναι υποφουσκωμένα, είναι πιο επιρρεπή σε διαρροές, οι οποίες μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, ιδίως σε υψηλές ταχύτητες. Διατηρώντας την πίεση των ελαστικών σας στο συνιστώμενο επίπεδο, μπορείτε να συμβάλλετε στη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων στο δρόμο.

Επικοινωνήστε μαζί
μας για άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων
210 90 19 927