Λάδι κινητήρα

 Όταν πρόκειται για τη συντήρηση του αυτοκινήτου σας, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να αλλάζετε τακτικά το λάδι του κινητήρα σας. Το λάδι κινητήρα είναι το αίμα της ζωής του αυτοκινήτου σας και χωρίς αυτό, ο κινητήρας σας θα παρουσιάσει γρήγορα βλάβη.

Τι είναι; Το λάδι κινητήρα είναι ένα λιπαντικό που χρησιμοποιείται για τη μείωση της τριβής μεταξύ των κινούμενων μερών του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Βοηθά επίσης να διατηρείται ο κινητήρας δροσερός απορροφώντας τη θερμότητα. Το λάδι κινητήρα βοηθά επίσης στον καθαρισμό του κινητήρα, αφαιρώντας τη βρωμιά και τα συντρίμμια που μπορεί να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου.

Γιατί είναι σημαντικό; Το λάδι κινητήρα είναι ένα από τα πιο σημαντικά υγρά του αυτοκινήτου σας. Βοηθά στην προστασία του κινητήρα σας από τη φθορά μειώνοντας την τριβή και βοηθά στη διατήρηση της ψύξης του κινητήρα σας απορροφώντας τη θερμότητα. Χωρίς λάδι , ο κινητήρας σας θα υπερθερμανθεί γρήγορα και θα παρουσιάσει βλάβη. Η τακτική αλλαγή του λιπαντικού κινητήρα μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της απόδοσης και της αποδοτικότητας καυσίμου του αυτοκινήτου σας.

Τύποι υγρών φρένων Υπάρχουν διάφοροι τύποι υγρού φρένων που διατίθενται στην αγορά. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι είναι οι DOT 3, DOT 4, DOT 5 και DOT 5. 1. Τα DOT 3 και DOT 4 είναι υγρά φρένων με βάση τη γλυκόλη, ενώ τα DOT 5 και DOT 5.1 είναι υγρά φρένων με βάση τη σιλικόνη. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό τύπο υγρού φρένων για το όχημά σας, καθώς η χρήση λανθασμένου τύπου μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο σύστημα πέδησης.

Λάδι κινητήρα

Πώς λειτουργεί; Το λάδι κινητήρα είναι σχεδιασμένο να ρέει μέσα στον κινητήρα σας, λιπαίνοντας τα κινούμενα μέρη καθώς κινείται. Καθώς το λάδι ρέει μέσα στον κινητήρα, μαζεύει ρύπους και συντρίμμια, τα οποία μπορεί να φράξουν το φίλτρο λαδιού. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αλλάζετε τακτικά το λάδι κινητήρα και το φίλτρο λαδιού.

Επιλογή του σωστού λιπαντικού κινητήρα- Όταν πρόκειται να επιλέξετε το σωστό λιπαντικό κινητήρα για το αυτοκίνητό σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Πρώτον, πρέπει να λάβετε υπόψη το ιξώδες του λαδιού. Αυτό είναι το πάχος του λαδιού και επηρεάζει το πόσο καλά ρέει το λάδι μέσα στον κινητήρα σας. Το εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου σας θα σας ενημερώσει για το συνιστώμενο ιξώδες για το αυτοκίνητό σας. Πρέπει επίσης να εξετάσετε τον τύπο του λιπαντικού.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι λιπαντικών κινητήρα: το συμβατικό και το συνθετικό. Το συμβατικό λάδι παρασκευάζεται από αργό πετρέλαιο, ενώ το συνθετικό λάδι παρασκευάζεται από χημικές ουσίες. Το συνθετικό λάδι είναι γενικά ακριβότερο από το συμβατικό λάδι, αλλά προσφέρει καλύτερες επιδόσεις και διαρκεί περισσότερο. Τέλος, πρέπει να εξετάσετε τη μάρκα του λιπαντικού.

Επικοινωνήστε μαζί
μας για άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων
210 90 19 927

Φόρμα επικοινωνίας


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ