Μεμονωμένα εξαρτήματα προβολέα

Τα μεμονωμένα εξαρτήματα προβολέα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειας των οδηγών στο δρόμο. Χωρίς αυτά τα εξαρτήματα, η οδήγηση τη νύχτα ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού θα ήταν σχεδόν αδύνατη. Εδώ, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα επιμέρους εξαρτήματα που συνθέτουν ένα σύστημα προβολέων αυτοκινήτου.

Λαμπτήρες Ο λαμπτήρας είναι ένα από τα πιο σημαντικά εξαρτήματα ενός συστήματος προβολέων. Είναι υπεύθυνος για την παραγωγή του φωτός που φωτίζει το δρόμο μπροστά μας. Τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν λαμπτήρες αλογόνου, οι οποίοι χρησιμοποιούν ένα νήμα βολφραμίου που λάμπει όταν περνάει μέσα από αυτό ο ηλεκτρισμός. Ωστόσο, άλλοι τύποι λαμπτήρων, όπως οι λαμπτήρες Xenon και οι λαμπτήρες LED, γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής τους και της αυξημένης φωτεινότητας.

Ανακλαστήρες Οι ανακλαστήρες σε ένα σύστημα προβολέων είναι υπεύθυνοι για την κατεύθυνση του φωτός που παράγεται από τον λαμπτήρα. Είναι συνήθως κατασκευασμένοι από γυαλισμένο μέταλλο και έχουν σχεδιαστεί για να εστιάζουν το φως σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι το φως είναι στραμμένο προς το δρόμο μπροστά και δεν τυφλώνει τους άλλους οδηγούς στο δρόμο.

Φακοί Ο φακός είναι το εξωτερικότερο εξάρτημα ενός συστήματος προβολέων και είναι υπεύθυνος για την προστασία του λαμπτήρα και του ανακλαστήρα από ζημιές. Βοηθά επίσης στην εστίαση του φωτός που παράγεται από τον λαμπτήρα και τον ανακλαστήρα. Οι περισσότεροι φακοί είναι κατασκευασμένοι από πολυανθρακικό πλαστικό, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στη φθορά.

Μεμονωμένα εξαρτήματα προβολέα

Περίβλημα: Το περίβλημα είναι το μέρος του συστήματος προβολέων που συγκρατεί όλα τα άλλα εξαρτήματα στη θέση τους. Είναι συνήθως κατασκευασμένο από πλαστικό ή μέταλλο και έχει σχεδιαστεί για να αντέχει τη θερμότητα που παράγει ο λαμπτήρας. Το περίβλημα συμβάλλει επίσης στην προστασία των άλλων εξαρτημάτων από ζημιές που προκαλούνται από τα συντρίμμια του δρόμου και άλλους κινδύνους.

Καλωδίωση Η καλωδίωση σε ένα σύστημα προβολέων είναι υπεύθυνη για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από την μπαταρία του αυτοκινήτου στον λαμπτήρα. Συνήθως αποτελείται από μια σειρά καλωδίων και συνδετήρων που έχουν σχεδιαστεί για να είναι ανθεκτικοί και ανθεκτικοί στη θερμότητα. Η καλωδίωση είναι επίσης υπεύθυνη για τον έλεγχο των διαφόρων λειτουργιών του συστήματος προβολέων, όπως η μεγάλη και η χαμηλή δέσμη.

Μονάδα ελέγχου Η μονάδα ελέγχου είναι μια σχετικά νέα προσθήκη στα συστήματα προβολέων και συνήθως βρίσκεται μόνο σε πιο σύγχρονα αυτοκίνητα. Είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των διαφόρων λειτουργιών του συστήματος προβολέων, όπως το επίπεδο φωτεινότητας και η κατεύθυνση της δέσμης φωτός. Η μονάδα ελέγχου είναι επίσης υπεύθυνη για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του συστήματος προβολέων.

Επικοινωνήστε μαζί
μας για άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων
210 90 19 927

Φόρμα επικοινωνίας


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ