Μπαταρία

Η μπαταρία είναι ένα από τα πιο σημαντικά εξαρτήματα ενός οχήματος. Παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για την εκκίνηση του κινητήρα, τη λειτουργία των φώτων και την τροφοδοσία των διαφόρων ηλεκτρικών συστημάτων του αυτοκινήτου. Χωρίς μια μπαταρία που λειτουργεί σωστά, το αυτοκίνητό σας δεν θα μπορεί να λειτουργήσει καθόλου. Αλλά τι ακριβώς είναι μια μπαταρία αυτοκινήτου και πώς λειτουργεί;

Σύνθεση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου. Μια μπαταρία αυτοκινήτου αποτελείται από διάφορα συστατικά, όπως πλάκες μολύβδου, οξείδιο μολύβδου και διάλυμα ηλεκτρολύτη. Οι πλάκες μολύβδου αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας της μπαταρίας και είναι επικαλυμμένες με οξείδιο του μολύβδου για να αυξήσουν την επιφάνειά τους και να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Το διάλυμα ηλεκτρολύτη είναι ένα μείγμα θειικού οξέος και νερού, το οποίο αντιδρά με τις πλάκες μολύβδου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η μπαταρία περιέχει επίσης διάφορα άλλα εξαρτήματα, όπως ένα περίβλημα, ακροδέκτες και διάφορους συνδέσμους.

Τύποι μπαταριών αυτοκινήτων:

1. Μπαταρίες πλημμύρας – Πρόκειται για τον πιο συνηθισμένο τύπο μπαταρίας αυτοκινήτου και χρησιμοποιούν υγρό διάλυμα ηλεκτρολύτη.

2. Μπαταρίες με απορροφητικό υαλοπίνακα (AGM) – Αυτές οι μπαταρίες χρησιμοποιούν ένα διάλυμα ηλεκτρολύτη που μοιάζει με τζελ και απορροφάται από ένα υαλοπίνακα, καθιστώντας τις πιο ανθεκτικές στους κραδασμούς και τις δονήσεις.

3. Μπαταρίες ιόντων λιθίου – Αυτές οι μπαταρίες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα λόγω της υψηλής ενεργειακής πυκνότητας και της μεγάλης διάρκειας ζωής τους.

Μπαταρία

Πώς λειτουργεί μια μπαταρία αυτοκινήτου. Όταν γυρίζετε το κλειδί στη μίζα του αυτοκινήτου σας, αυτό στέλνει ένα ηλεκτρικό σήμα στην μπαταρία, η οποία στη συνέχεια στέλνει ρεύμα στον κινητήρα της μίζας. Η μίζα στη συνέχεια θέτει σε λειτουργία τον κινητήρα, ο οποίος ξεκινά τη διαδικασία καύσης και θέτει σε λειτουργία το αυτοκίνητο. Μόλις ο κινητήρας τεθεί σε λειτουργία, ο εναλλάκτης αναλαμβάνει να φορτίσει την μπαταρία, ενώ παράλληλα παρέχει ρεύμα στα ηλεκτρικά συστήματα του αυτοκινήτου. Η μπαταρία λειτουργεί ως ρυθμιστής, εξασφαλίζοντας ότι υπάρχει πάντα αρκετή διαθέσιμη ενέργεια για την εκκίνηση του κινητήρα και τη λειτουργία των ηλεκτρικών συστημάτων του αυτοκινήτου, ακόμη και όταν ο εναλλάκτης δεν παράγει αρκετή ενέργεια.

Συντήρηση της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας. Όπως κάθε άλλο εξάρτημα του αυτοκινήτου σας, η μπαταρία σας απαιτεί τακτική συντήρηση για να διασφαλιστεί ότι παραμένει σε καλή κατάσταση λειτουργίας.

Επικοινωνήστε μαζί
μας για άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων
210 90 19 927

Φόρμα επικοινωνίας


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ