Ρουλεμάν τροχού αυτοκινήτου

Τα ρουλεμάν τροχού αυτοκινήτου αποτελεί βασικό στοιχείο του συστήματος ανάρτησης κάθε οχήματος. Συμβάλλουν στη μείωση της τριβής μεταξύ των κινούμενων μερών των τροχών και του άξονα, επιτρέποντας την ομαλή και αποτελεσματική περιστροφή κατά την οδήγηση. Χωρίς την καλή λειτουργία των ρουλεμάν τροχών, ο χειρισμός και η συνολική απόδοση του οχήματός σας μπορεί να υποβαθμιστούν.

Τι ακριβώς είναι λοιπόν τα ρουλεμάν τροχών; Με απλά λόγια, πρόκειται για ένα σύνολο μικρών μεταλλικών σφαιρών που συγκρατούνται μέσα σε έναν μεταλλικό δακτύλιο ή αγώνα. Τα ρουλεμάν βρίσκονται στο εσωτερικό του συγκροτήματος της πλήμνης του τροχού και επιτρέπουν στον τροχό να περιστρέφεται γύρω από τον άξονα με ελάχιστη αντίσταση. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεχή λίπανση των ρουλεμάν με γράσο ή λάδι.

Με την πάροδο του χρόνου, τα ρουλεμάν τροχού μπορεί να φθαρούν και να υποστούν ζημιά. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η υπερβολική θερμότητα, η υγρασία ή η βρωμιά και τα συντρίμμια στο δρόμο. Όταν συμβαίνει αυτό, μπορεί να παρατηρήσετε μερικά σημάδια που μαρτυρούν ότι τα ρουλεμάν των τροχών σας πρέπει να αντικατασταθούν.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα σημάδια φθαρμένων ρουλεμάν τροχών είναι ένας αισθητός θόρυβος που προέρχεται από τους τροχούς. Αυτός μπορεί να ακούγεται σαν θόρυβος βουητού ή τριξίματος, ειδικά όταν στρίβετε ή οδηγείτε με υψηλές ταχύτητες. Μπορεί επίσης να αισθανθείτε μια δόνηση ή μια αίσθηση ταλάντωσης στο τιμόνι ή σε ολόκληρο το όχημα ως αποτέλεσμα των κατεστραμμένων ρουλεμάν.

Ένα άλλο σημάδι ότι τα ρουλεμάν τροχού σας χρειάζονται αντικατάσταση είναι η ανομοιόμορφη φθορά των ελαστικών. Αυτό συμβαίνει όταν τα κατεστραμμένα ρουλεμάν προκαλούν ταλάντωση ή κλίση των τροχών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε άνιση κατανομή του βάρους στα ελαστικά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ταχύτερη φθορά των ελαστικών από τη μία πλευρά σε σχέση με την άλλη, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής τους και ενδεχομένως θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά σας στο δρόμο.

Επικοινωνήστε μαζί
μας για άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων
210 90 19 927

Φόρμα επικοινωνίας


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ