Παξιμάδια και μπουλόνια τροχών

Τα παξιμάδια και μπουλόνια  τροχών είναι ένα σημαντικό στοιχείο των τροχών κάθε οχήματος. Είναι οι σύνδεσμοι που συγκρατούν τους τροχούς με ασφάλεια στην πλήμνη, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χαλαρώσουν ενώ το όχημα βρίσκεται σε κίνηση. Χωρίς αυτά, οι τροχοί απλά θα έπεφταν, προκαλώντας ένα δυνητικά καταστροφικό ατύχημα. Τα παξιμάδια και μπουλόνια τροχών διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και μορφές, ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο του οχήματος.

Τα περισσότερα οχήματα χρησιμοποιούν παξιμάδια απολήξεων, τα οποία βιδώνονται στους πείρους των τροχών και σφίγγονται με κλειδί απολήξεων ή κρουστικό πιστόλι. Ορισμένα οχήματα, όπως τα φορτηγά και τα λεωφορεία βαρέως τύπου, χρησιμοποιούν μπουλόνια τροχού, τα οποία βιδώνονται στην πλήμνη. Τόσο τα παξιμάδια όσο και τα μπουλόνια τροχού έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μια ασφαλή σύνδεση μεταξύ του τροχού και της πλήμνης, εμποδίζοντας τον τροχό να ταλαντεύεται ή να χαλαρώνει.

Παξιμάδια και μπουλόνια τροχών

Εκτός από την πρωταρχική τους λειτουργία της στερέωσης των τροχών στην πλήμνη, τα παξιμάδια και οι κοχλίες τροχών παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της συνολικής ασφάλειας και απόδοσης του οχήματος. Με την πάροδο του χρόνου, αυτοί οι σύνδεσμοι μπορεί να διαβρωθούν ή να υποστούν ζημιά, με αποτέλεσμα να χαλαρώσουν ή να σπάσουν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα ζητήματα, όπως ανομοιόμορφη φθορά των ελαστικών, προβλήματα ευθυγράμμισης, ακόμη και ατυχήματα.

Για να αποφύγετε αυτά τα ζητήματα, είναι σημαντικό να επιθεωρείτε και να συντηρείτε τακτικά τα παξιμάδια και τα μπουλόνια των τροχών σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον έλεγχό τους για σημάδια ζημιάς ή φθοράς, τη σύσφιξή τους σύμφωνα με τις συνιστώμενες προδιαγραφές ροπής του κατασκευαστή και την αντικατάστασή τους όταν χρειάζεται. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε το σωστό μέγεθος και τύπο παξιμαδιού ή μπουλονιού τροχού για το όχημά σας, καθώς η χρήση λανθασμένου συνδετήρα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά ζητήματα ασφάλειας.

Επικοινωνήστε μαζί
μας για άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων
210 90 19 927

Φόρμα επικοινωνίας


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ