Λάδι και Υγρά αυτοκινήτου

Λάδια και υγρά αυτοκινήτου – Η αιμοδοσία του οχήματός σας. Η συντήρηση των υγρών του αυτοκινήτου σας είναι απαραίτητη για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του οχήματός σας. Το λάδι είναι ένα από τα πιο σημαντικά υγρά του αυτοκινήτου σας, καθώς λειτουργεί ως λιπαντικό για τα κινούμενα μέρη του κινητήρα, αποτρέποντας την υπερβολική τριβή και φθορά. Υπάρχουν όμως και άλλα ζωτικής σημασίας υγρά που πρέπει να ελέγχονται και να αλλάζονται τακτικά, όπως το υγρό φρένων, το υγρό υδραυλικού τιμονιού και το ψυκτικό υγρό.

Λάδι κινητήρα- Το λάδι κινητήρα είναι το πιο σημαντικό υγρό στο αυτοκίνητό σας. Λιπαίνει τα κινούμενα μέρη του κινητήρα, μειώνει την τριβή και τη θερμότητα και καθαρίζει τον κινητήρα από τη βρωμιά και τα συντρίμμια. Οι τακτικές αλλαγές λαδιών είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας του κινητήρα του αυτοκινήτου σας και την παράταση της διάρκειας ζωής του. Συνιστάται να αλλάζετε το λιπαντικό του κινητήρα σας κάθε 5.000 χλμ ή κάθε έξι μήνες, όποιο από τα δύο έρθει πρώτο. Ωστόσο, αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις συνήθειες οδήγησης, το κλίμα και τον τύπο λαδιού που χρησιμοποιείτε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη σας για το συνιστώμενο από τον κατασκευαστή διάστημα αλλαγής λαδιού.

 

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι κιβωτίων ταχυτήτων: το χειροκίνητο και το αυτόματο. Τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων απαιτούν από τον οδηγό να αλλάζει χειροκίνητα τις ταχύτητες χρησιμοποιώντας ένα πεντάλ συμπλέκτη και ένα μοχλό ταχυτήτων. Τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιούν ένα σύνολο ταχυτήτων που αλλάζουν αυτόματα με βάση την ταχύτητα του αυτοκινήτου και άλλους παράγοντες. Τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων είναι γενικά πιο δημοφιλή στους λάτρεις των αυτοκινήτων και σε όσους απολαμβάνουν την οδήγηση. Παρέχουν στον οδηγό μεγαλύτερο έλεγχο της απόδοσης του αυτοκινήτου και μπορεί να είναι πιο ελκυστικά στη χρήση. Ωστόσο, απαιτούν περισσότερες δεξιότητες για την αποτελεσματική χρήση τους και μπορεί να είναι κουραστική η λειτουργία τους σε πυκνή κυκλοφορία ή σε μακρινά ταξίδια.

Λάδι και Υγρά αυτοκινήτου

Λάδι και Υγρά αυτοκινήτου

Λάδι και Υγρά αυτοκινήτου

Υγρό φρένων-Το υγρό φρένων είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά της δύναμης από το πεντάλ του φρένου στα φρένα, επιτρέποντας στο όχημα να σταματήσει. Με την πάροδο του χρόνου, το υγρό φρένων μπορεί να απορροφήσει υγρασία και να μολυνθεί, οδηγώντας σε μειωμένη απόδοση των φρένων, ακόμη και σε βλάβη των φρένων. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά το υγρό φρένων και να το αντικαθιστάτε κάθε δύο χρόνια. Εάν παρατηρήσετε ότι το πεντάλ των φρένων σας είναι σπογγώδες ή ότι φτάνει μέχρι το πάτωμα, μπορεί να είναι σημάδι ότι το υγρό φρένων σας πρέπει να αλλαχθεί.

Υγρό υδραυλικού τιμονιού- Το υγρό υδραυλικού τιμονιού είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή και εύκολη οδήγηση. Βοηθάει στη μεταφορά ισχύος από το τιμόνι στο μηχανισμό διεύθυνσης, επιτρέποντάς σας να στρίβετε τους τροχούς με ευκολία. Εάν παρατηρήσετε ότι το τιμόνι σας γυρίζει όλο και πιο δύσκολα, μπορεί να είναι σημάδι ότι το υγρό υδραυλικού τιμονιού πρέπει να αλλαχθεί. Συνιστάται να αλλάζετε το υγρό του υδραυλικού τιμονιού κάθε 50.000 χλμ ή όπως ορίζεται στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη σας.

Ψυκτικό υγρό- Το ψυκτικό υγρό, γνωστό και ως αντιψυκτικό, είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Κυκλοφορεί μέσα στον κινητήρα και το ψυγείο, απορροφώντας την υπερβολική θερμότητα και εμποδίζοντας την υπερθέρμανση του κινητήρα. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τη στάθμη του ψυκτικού υγρού σας και να το συμπληρώνετε εάν είναι απαραίτητο. Θα πρέπει επίσης να αντικαθιστάτε το ψυκτικό σας υγρό κάθε δύο έως τρία χρόνια ή όπως ορίζεται στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη σας.

Κατηγορίες

Επικοινωνήστε μαζί
μας για άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων
210 90 19 927

Φόρμα επικοινωνίας


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ