Φίλτρο λαδιού αυτοκινήτου

Τo φίλτρo λαδιού αυτοκινήτου είναι ένα βασικό εξάρτημα του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Είναι υπεύθυνα για την απομάκρυνση των ρύπων και των ακαθαρσιών από το λάδι που κυκλοφορεί στον κινητήρα. Αυτό διατηρεί την ομαλή λειτουργία του κινητήρα του αυτοκινήτου σας και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του.

Τα φίλτρα λαδιού διατίθενται σε διαφορετικά σχήματα και στυλ, αλλά όλα εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Ο πιο συνηθισμένος τύπος φίλτρου λαδιού είναι το φίλτρο κάνιστρου, το οποίο είναι ένα μεταλλικό περίβλημα που περιέχει ένα στοιχείο φίλτρου που μπορεί να αντικατασταθεί.

Το στοιχείο αποτελείται από ένα ινώδες υλικό που παγιδεύει και απομακρύνει τις ακαθαρσίες από το λάδι. Υπάρχουν επίσης περιστρεφόμενα φίλτρα που βιδώνονται στο μπλοκ του κινητήρα. Αυτά τα φίλτρα είναι αυτοτελή και μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα ξεβιδώνοντας το παλιό φίλτρο και βιδώνοντας ένα νέο.

Ένας άλλος τύπος φίλτρου λαδιού είναι το φίλτρο κασέτας, το οποίο είναι ένα χάρτινο στοιχείο που τοποθετείται σε ένα περίβλημα μέσα στο μπλοκ του κινητήρα. Ανεξάρτητα από τον τύπο του φίλτρου λαδιού, όλα έχουν παρόμοια λειτουργία. Παγιδεύουν και απομακρύνουν ρύπους όπως βρωμιά, μεταλλικά σωματίδια και εναποθέσεις άνθρακα από το λάδι.

Φίλτρο λαδιού αυτοκινήτου

Όταν το λάδι ρέει μέσα από το φίλτρο, περνάει μέσα από το μέσο του φίλτρου, το οποίο παγιδεύει τους ρύπους και τους εμποδίζει να εισέλθουν ξανά στον κινητήρα. Εάν το φίλτρο λαδιού δεν αλλάζεται τακτικά, μπορεί να φράξει από ρύπους και ακαθαρσίες.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη απόδοση του κινητήρα, μειωμένη αποδοτικότητα καυσίμου, ακόμη και σε βλάβη του κινητήρα. Συνιστάται να αλλάζετε το φίλτρο λαδιού κάθε φορά που αλλάζετε λάδι στο αυτοκίνητό σας, δηλαδή συνήθως κάθε 3.000 έως 5.000 χιλιόμετρα.

Κατά την επιλογή ενός φίλτρου λαδιού, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα φίλτρο που έχει σχεδιαστεί για τη συγκεκριμένη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου σας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι ταιριάζει σωστά και παρέχει το σωστό επίπεδο φιλτραρίσματος.

Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε ένα φίλτρο λαδιού υψηλής ποιότητας, καθώς ένα φτηνό ή κακοφτιαγμένο φίλτρο μπορεί να αποτύχει και να προκαλέσει ζημιά στον κινητήρα σας

Κατηγορίες

Επικοινωνήστε μαζί
μας για άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων
210 90 19 927

Φόρμα επικοινωνίας


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ