Λυχνία φλας

Η λυχνία φλας είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ασφαλείας ενός αυτοκινήτου, αλλά συχνά θεωρείται δεδομένη από τους οδηγούς. Δεν είναι μόνο νομική απαίτηση η χρήση φλας κατά την αλλαγή λωρίδας ή τη στροφή, αλλά συμβάλλει επίσης στην πρόληψη ατυχημάτων στο δρόμο. Η λυχνία φλας είναι ένα μικρό αλλά εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο του συστήματος φωτισμού ενός αυτοκινήτου. Βρίσκεται συνήθως στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του οχήματος και ενεργοποιείται από έναν μοχλό ή ένα κουμπί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Όταν το φλας ενεργοποιείται, στέλνει σήμα στον λαμπτήρα να αναβοσβήνει, υποδεικνύοντας στους άλλους οδηγούς ότι το αυτοκίνητο πρόκειται να αλλάξει λωρίδα ή να στρίψει.

Λυχνία φλας

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει ποτέ να θεωρείτε δεδομένη τη λυχνία φλας του αυτοκινήτου σας. Ακολουθούν μερικοί από αυτούς:

1. Βοηθά στην πρόληψη ατυχημάτων Η λυχνία φλας έχει σχεδιαστεί για να προειδοποιεί τους άλλους οδηγούς για τις προθέσεις σας στο δρόμο. Χρησιμοποιώντας το φλας όταν αλλάζετε λωρίδα ή κάνετε στροφές, ενημερώνετε τους άλλους οδηγούς για το πού κατευθύνεστε, γεγονός που συμβάλλει στην πρόληψη ατυχημάτων. Η μη χρήση του φλας μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση, οδηγώντας σε οπίσθιες συγκρούσεις, ατυχήματα με πλαγιολισθήσεις και άλλους τύπους ατυχημάτων.

2. Είναι νομική απαίτηση Η χρήση του φλας δεν είναι απλώς μια καλή πρακτική, αλλά αποτελεί επίσης νομική απαίτηση στις περισσότερες πολιτείες. Η μη χρήση του φλας μπορεί να οδηγήσει σε κλήση και πρόστιμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε αναστολή της άδειας οδήγησης ή ακόμη και σε φυλάκιση, εάν προκαλέσετε ατύχημα.

3. Είναι εύκολο στη χρήση Η χρήση του φλας δεν είναι επιστήμη πυραύλων. Απαιτεί απλώς ένα απλό πάτημα ενός μοχλού ή ενός κουμπιού στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας. Χρειάζεται λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο για να ενεργοποιηθεί και μπορεί να σας γλιτώσει από πολλά προβλήματα στο δρόμο.

Επικοινωνήστε μαζί
μας για άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων
210 90 19 927

Φόρμα επικοινωνίας


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ